Razvoj UV Uredjaja za sterilizaciju

Šta je PowerTECH UV-C?

U pitanju je porodica SMART uređaja koji koristi deo spektra sunčeve svetlosti da razori DNK i RNK virusa i bakterija. Sam izvor je dovoljne snage da proces koji bi trajao danima u prirodi u PowerTECH uređaju traju nekoliko sekundi. Slični uređaji su u upotrebi u bolnicama, industriji prerade hrane i na svim mestima gde je potrebna kontrolisana sredina. Karakteristika PowerTECH uređaja je jednostavnost i sigurnost koja se obezbeđuje nizom senzora koji kontrolišu rad SMART uređaja.

Trenutno u razvoju su dva modela.

Model PostBox namenjen je firmama za prijem pošiljki dokumentacije. Ovaj model imam dvostruka vrata tako da zaposleni i klijent imaju UV barijeru. Food Delivery BOX je namenjen stanovništvu kako i firmama koje žele da obezbede sterilizaciju proizvoda, poput kesa, hrane, pica...

Razvijen je i model za sterilizaciju liftova, kao i za sterilizaciju vazduha koji radi potpuno autonomno sa nizom sigurnosnih senzora. Uređaj samostalno određuje doze zračenja u zavisnosti od veličene prostora i pali se samo kada lift nije u upotrebi. 

Svi uređaji imaju mogućnost nadogradnje koji pored sterilizacije porstora, namirnica, stvari, cipela može da sterilizuje i vazduh. Svi uređaji su deo IoT porodice tako da su jednostavni za podešavanje i upravljanje. Uvi uređaji se kontrolisu preko jednog dugmeta.

 

 Dimenzije PostBox uredjaja

Dimensions 40X26X22
Technology: IoT Smart Device
Control: Android/IOS
Sterilization power 30W
Lock: Magnet

Dimenzije FoodDelivery Box

Dimensions 50X60X50
Technology: IoT Smart Device
Control: Android/IOS
Sterilization power 75W
Lock: Two code

UVC BOX 15W / 75W

Specifikacije proizvoda: Mikroprocesorski vremenski kontroler (tajmer)

                                             Sistem naglog prekida

                                             Priključni napon: 220V / 50 Hz

                                             Dva izvora UV zračenja od po 15W

                                             Potrošnja uređaja: 30W

                                              Dimenzije rešetke: 470mm x 210mm

                                             Težina uređaja: 5,5 Kg

                                             Stepen zaštite IP20

                                             Spoljašnje dimenzije: visina 255mm, dubina 320mm, širina 485mm

                                             Magnetna brava

                                             Garancija 2 godine

Princip rada se zasniva na činjenici da mikroorganizni umiru na talasnoj dužini od 253,7nm. Uređaj se koristi za sterilizaciju instumenata, predmeta, pribora itd. Kada se upotrebljavaju uređaji zatvorenog tipa kao sto je u ovom slučaju, UV-C zračenje je samo u unutrašnjosti uređaja tako da se predmeti unutar komore direktno izlažu ultravioletnom zračenju a njihove površine se u određenom vremenskom period sterilišu. Dok su u funkciji ne smeju se otvarati zaštitna vrata, skidati zaštitni sklopovi ili stavljati ruke u unutrašnjost uređaja. Optimalno vreme sterilizacije reguliše mikrokontroler (tajmer) a zaštitu od UV zračenja kontroliše sistem naglog prekida kao i filter staklo koje štiti oči korisnika. Takođe treba obratiti pažnju na znake upozorenja koji su postavljeni na kućištima ovih uređaja.

Izrada

Izvori UV zračenja koji su ugrađeni u uređaj izrađeni su po najnovijim propisima i standardima, njihov radni vek je 9000 radnih sati. Kućište uređaja je izrađeno od čeličnog dekapiranog lima zaštićenog kvalitetnom plastifikacijom. Na snagu ugrađenih UV izvora koja je 2x15 W stepen zaštite je IP20.

Proces sterilizacije

Predmeti koji se sterilišu moraju predhodno biti očišćeni a poželjno ih je i dezinfikovati 60% alkoholom ili 0,5% natriumhloridom. Nakon toga se stavljaju u komoru uređaja, zatvaraju vrata od filter stakla i pokreće proces sterilizacije. Po završetku procesa UV izvori zračenja se automatski gase a predmeti su spremni za upotrebu. Potrebno je povremeno dezinfikovati UV izvore i unutrašnjost uređaja.

Pozitivne karakteristike uređaja:

- izuzetno ekonomičan

- jednostavna instalacija

- jednostavan i prilagodljiv dizajn

- mogućnost automatskog rada, bez angažovanja dodatne radne snage

- jednostavnost i lakoća održavanja, periodično čišćenje i zamena lampi

- ekološki je najprihvatljivije jer nema opasnih hemikalija za rukovanje i skladištenje

- nema promene ukusa, mirisa, PH vrednosti, provodljivosti itd.

- mogućnost rada u širem opsegu temeperatura ambijenta

 Više informacija o proizvodima možete naći na našem PowerTECH sajtu. www.powertech.rs